Колеги искам да ви попитам.Искам да си взема една 156-ца,но има лек шум в мотора.Един приятел каза,че е вариатор.Възможно ли е да е той или причината е друга.Дайте предположения.И някой може ли да ми каже с хидравлични повдигачи ли е или с пулове се регулират.
Известие
Collapse
No announcement yet.
трака? вариатор??
Collapse
X
-
Ми като я запалиш изтраква като дизелак в началото, и или тоя шум продължава, или намаля и спира.......
Иначе не знам как се сменят, също ще ми е интересно да науча....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от PavlitoКакво ще рече като дизел и ако са повдигачи лошо ли е?И те цялите ли се сменят или само както ми каза един приятел се подменяли някакви пулове???FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от mimа ако трака по-зле от дизел е от повдигачите166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Трудно е да се каже от какво може да е шума колата просто трябва да се чуе ако е вариатор се оправя лесно, но ако са лагери пак сависи кои лагери и дали валът става за шлайфане или не. шумът от повдигачите прилича по скоро на шум от механичен часовник (самоче много по силен) чува се едно цъкане (цъкане има и от дюзите на двигатела но те са доста по тихи) повдигача трака с по малка честота. Вариатора тралка по глухо (както се определя като малко дизелче и равномерно). Ако са лагери на вала много вероятно е да са биелните по принцип шума от лагерите на вала е металичести силен и още нещо по което се познава при натоварване на двигателя (примерно при потегляне с малко газ за да може да се чуе шума от мотора) ако е разбит лагера започва да трака по силно и отчетливо.
Ремонта на повдигачите е скъп повдигачите са по 20 лв бройката най лошото е че трудно се определя кой повдигач трака така че се сменят всичките 16 бр156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Един приятел си купи алфа 156 с подобен шум, като си мислехме, че са повдигачи. Стигнахме до софия и по едно време шума стана много по-силен. Закарахме я на майстор и се оказа колянов вал. Резултата: 2400 лв за ремонт.Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Comment
Comment